Todääääys: Banana Cream Pie!

Jomen visst!! e i full gång med att baka denna pie!!
Lilleman har varit vaken men ska ta sin förmiddags lur!!
Sedan ska jag å lilleman  å hund bege oss ut i solvädret!!! mys!!!!
Ikväll blir det skräp mat...vi delar en pizza jag å sambon...en hel behöver man inte!!! inte om man äer sallad till!! haha!!

Här kommer receptet om det e någon som vill göra samma pie som jag!!! Leilas recept!!
Ingredienser

Pajskal
1 1 sats mördeg (se grundrecept)

Fyllning
1 1 burk kondenserad mjölk (400 g)
1 1 st färsk vaniljstång
4 4 dl vispgrädde
2 2 dl tjock grekisk yoghurt 10 %
3 3 st bananer

Kanderade nötter
1 1 dl sötmandel
1 1 dl valnötter
0.5 0.5 st ekologisk äggvita
0.5 0.5 dl strösocker
1 1 tsk malen kanel

Receptet ger 1 paj.

Här hittar du receptet på Leilas mördeg.

Kolasåsen gör man genom att koka en burk med kondenserad mjölk. Det kan göras både genom att man kokar själva konservburken (oöppnad) eller genom att man häller mjölken i en kastrull och kokar den.

Det är lättare att få till rätt konsistens när man hällt ut innehållet men då måste man röra hela tiden och kokar man i burken sköter den sig själv.

Lägg ihop pajen precis före servering, annars gör fyllningen så att pajbotten blir fuktig och bananerna mörknar.

Receptet ger 1 paj.

Här hittar du receptet på Leilas mördeg.

Kolasåsen gör man genom att koka en burk med kondenserad mjölk. Det kan göras både genom att man kokar själva konservburken (oöppnad) eller genom att man häller mjölken i en kastrull och kokar den.

Det är lättare att få till rätt konsistens när man hällt ut innehållet men då måste man röra hela tiden och kokar man i burken sköter den sig själv.

Lägg ihop pajen precis före servering, annars gör fyllningen så att pajbotten blir fuktig och bananerna mörknar.

1. Gör mördegen enligt grundreceptet.

2. Kolasås
Koka en kolasås av kondenserad mjölk. Lägg konservburken (oöppnad) i en kastrull med vatten.

3. Koka i 1 ½ till 2 timmar, fyll på mera vatten efter behov så att den hela tiden är täckt.

4. Låt burken svalna.

5. Pajskal
Sätt ugnen på 175 grader.

6. Kavla ut mördegen och klä en pajform.

7. Nagga bottnen av mördegen med en gaffel.

8. Tryck fast en remsa med aluminiumfolie på och över degkanten så den inte sjunker ner under gräddning.

9. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.

10. Ta sedan av folien och fortsätt grädda i 5 minuter tills den blir gyllene.

11. Låt pajskalet svalna.

12. Fyllning
Dela och skrapa fröna ur vaniljstången.

13. Vispa vaniljfrön med grädde.

14. Vänd samman med yoghurt.

15. Sätt ugnen på 200 grader.

16. Kanderade nötter
Blanda mandel och nötter med lätt uppvispad äggvita.

17. Skaka nötterna med strösocker och kanel.

18. Rosta dem utspridda på en plåt med bakplåtspapper i cirka 10 minuter.

19. Låt svalna helt.

20. Paj
Blanda gräddyoghurten med 2/3 av kolasåsen och skeda upp blandningen över pajbotten.

21. Ringla över resten av kolasåsen.

22. Skiva bananerna på längden och lägg dem över fyllningen.

23. Strö över grovt hackade kanderade nötter.

« Tillbaka Utskriftsvänlig version » Tipsa en vän »

1. Gör mördegen enligt grundreceptet.

2. Kolasås
Koka en kolasås av kondenserad mjölk. Lägg konservburken (oöppnad) i en kastrull med vatten.

3. Koka i 1 ½ till 2 timmar, fyll på mera vatten efter behov så att den hela tiden är täckt.

4. Låt burken svalna.

5. Pajskal
Sätt ugnen på 175 grader.

6. Kavla ut mördegen och klä en pajform.

7. Nagga bottnen av mördegen med en gaffel.

8. Tryck fast en remsa med aluminiumfolie på och över degkanten så den inte sjunker ner under gräddning.

9. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.

10. Ta sedan av folien och fortsätt grädda i 5 minuter tills den blir gyllene.

11. Låt pajskalet svalna.

12. Fyllning
Dela och skrapa fröna ur vaniljstången.

13. Vispa vaniljfrön med grädde.

14. Vänd samman med yoghurt.

15. Sätt ugnen på 200 grader.

16. Kanderade nötter
Blanda mandel och nötter med lätt uppvispad äggvita.

17. Skaka nötterna med strösocker och kanel.

18. Rosta dem utspridda på en plåt med bakplåtspapper i cirka 10 minuter.

19. Låt svalna helt.

20. Paj
Blanda gräddyoghurten med 2/3 av kolasåsen och skeda upp blandningen över pajbotten.

21. Ringla över resten av kolasåsen.

22. Skiva bananerna på längden och lägg dem över fyllningen.

23. Strö över grovt hackade kanderade nötter.

1. Gör mördegen enligt grundreceptet.

2. Kolasås
Koka en kolasås av kondenserad mjölk. Lägg konservburken (oöppnad) i en kastrull med vatten.

3. Koka i 1 ½ till 2 timmar, fyll på mera vatten efter behov så att den hela tiden är täckt.

4. Låt burken svalna.

5. Pajskal
Sätt ugnen på 175 grader.

6. Kavla ut mördegen och klä en pajform.

7. Nagga bottnen av mördegen med en gaffel.

8. Tryck fast en remsa med aluminiumfolie på och över degkanten så den inte sjunker ner under gräddning.

9. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.

10. Ta sedan av folien och fortsätt grädda i 5 minuter tills den blir gyllene.

11. Låt pajskalet svalna.

12. Fyllning
Dela och skrapa fröna ur vaniljstången.

13. Vispa vaniljfrön med grädde.

14. Vänd samman med yoghurt.

15. Sätt ugnen på 200 grader.

16. Kanderade nötter
Blanda mandel och nötter med lätt uppvispad äggvita.

17. Skaka nötterna med strösocker och kanel.

18. Rosta dem utspridda på en plåt med bakplåtspapper i cirka 10 minuter.

19. Låt svalna helt.

20. Paj
Blanda gräddyoghurten med 2/3 av kolasåsen och skeda upp blandningen över pajbotten.

21. Ringla över resten av kolasåsen.

22. Skiva bananerna på längden och lägg dem över fyllningen.

23. Strö över grovt hackade kanderade nötter.


Må väl denna lördag!!! kramen!!!


Kommentarer
Postat av: Camilla

Oh, den var alldeles för avancerad för mig, men säkert himmelskt god!

Kram och hoppas du har en fin söndag vännen!

2010-04-25 @ 18:51:39
URL: http://www.camillasdagar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0